Китай платитиме автомобілістам за відмову від особистого транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай платитиме автомобілістам за відмову від особистого транспорту

Технології&Авто
732
Китай останнім часом активно виступає за підвищення екологічності транспорту. Країна через 10-15 років планує відмовитися від автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, тому місцевих автомобілістів вже зараз закликають обмежити використання особистого транспорту.
Зокрема, в Пекіні екологічна біржа China Beijing Environment Exchange представила платформу «Зелений подорожній», яка буде мотивувати водіїв пересісти зі своєї машини в громадський транспорт. Щоб взяти участь в акції, людині потрібно запустити додаток WeChat і встановити на машину обладнання для розрахунку часу водіння та витрат енергії. Вартість такої техніки становить близько 160 доларів, але за умови купівлі страховки у партнерської страхової компанії її надають безкоштовно.
За один день відмови від особистого транспорту «Зелений подорожній» буде гарантовано платити 0,5 юаня (0,08 долара). Проте автомобілісти можуть додатково отримати до 3 доларів на день від партнерських програм і проектів.
Творці цього проекту розраховують, що він допоможе позбавити Пекін від постійних заторів та поліпшить екологічну ситуацію в місті, скоротивши викиди автомобільного транспорту. За останніми даними, кількість автомобілів в китайській столиці складає більш ніж 3 млн, що створює для міста і його жителів багато проблем.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас