«Альфа» хоче покарати шахраїв «Компанії Рона» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Альфа» хоче покарати шахраїв «Компанії Рона»

Фондовий ринок
1782
Укрсоцбанк, як і кілька інших банків, постраждав від дій «Компанії Рона», а тепер намагається домогтися справедливості в розслідуванні шахрайських дій позичальника.
Про це повідомив генеральний менеджер Альфа-Банку, майбутній голова правління Укрсоцбанку Іван Світек.
«Ми намагалися піти шляхом переговорів, але це не той випадок. Там було відверте шахрайство. Постраждали кілька банків, в тому числі одна державна, і велика міжнародна компанія – Hyundai Corporation», – заявив FinClub Іван Світек.
Йдеться про те, що міжнародна компанія Hyundai Corporation і кілька банків постраждали на $30 млн від безпрецедентної шахрайської схеми ТОВ «Компанія Рона».
Тепер «Альфа-Груп» домагається і справедливого покарання для шахраїв, і повернення активів.
«Це в поганому сенсі унікальний кейс – шахрайство, підробка документів, фейкові записи в держреєстрах. Це той випадок, коли повинні бути покарані не тільки організатори угоди, але і всі, хто був до неї залучений. Дуже погано буде, якщо вони залишаться непокараними», – підкреслив Іван Світек.

Довідка Finance.ua:

  • Міжнародна компанія Hyundai Corporation і кілька банків постраждали на $30 млн від безпрецедентної шахрайської схеми ТОВ «Компанія Рона».
  • Суть шахрайської схеми «Компанії Рона» в тому, що вона оформляла кредити і міжнародні контракти на поставку товару, а поручителями за кредитами виступали компанії, які надавали під заставу неіснуючі об’єкти, тобто об’єкти нерухомості, що існують тільки «на папері» і зареєстровані в державному реєстрі нерухомості на підставі підроблених документів.
  • ТОВ «Компанія Рона» (Івано-Франківськ) створена в 2005 році, її статутний капітал 26,2 млн грн. Зараз ТОВ належить на 100% ПП “Бокар”, кінцевим бенефіціарним власником якого є Ігор Попович.
  • На 1 листопада 2017 року у «Компанії Рона» був податковий борг у розмірі 1,34 млн грн. ДФС судиться з нею. Позови проти компанії подали ПУМБ, Укрексімбанк, Ощадбанк та інші банки.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас