Долар слабо знижується до євро перед засіданням Федрезерву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар слабо знижується до євро перед засіданням Федрезерву

Валюта
688
Курс долара помірно знижується до євро і стабільний до єни в ході торгів у середу, валютні трейдери оцінюють промову президента США Дональда Трампа і чекають підсумків січневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС).
Євро торгується до 15:35 мск в районі $1,2450 проти $1,2402 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти знаходиться до зазначеного часу близько 135,47 єни в порівнянні з 134,91 єни в попередній день. Курс долара становить 108,81 єни проти 108,78 єни у вівторок.
Доларовий індекс, що відслідковує динаміку американської валюти до 10 основних валют світу, знизився в середу на 0,3%.
Д. Трамп у своєму першому зверненні до американського Конгресу “Про становище країни” закликав законодавців обох партій досягти згоди з питань розвитку інфраструктури та імміграції. Зокрема, він закликав їх схвалити рішення, які дозволили б акумулювати $1,5 трлн інвестицій в інфраструктурні проекти в США, однак не назвав деталі таких проектів.
Також у своїй промові президент заявив про свої успіхи в розвитку економіки і зміцнення позицій Америки в світі, запропонував план щодо надання громадянства дітям нелегальних іммігрантів і повідомив про плани перегляду невигідних для США торгових угод.
Тим часом засідання Федрезерву завершиться о 22:00 мск у середу. Більшість експертів не очікує від ФРС якихось змін у грошово-кредитній політиці, однак ринок буде уважно стежити за тональністю комюніке за підсумками засідання, яке стане останнім для голови Джанет Йеллен.
“Всю увагу в середу буде спрямовано на риторику Федрезерву, – каже портфельний керуючий JPMorgan Asset Management Шеймес Макгорейн. – Наразі ніщо не вказує на те, що ЦБ відмовиться від підвищення ставки в березні”.
За оцінками ринку, ймовірність підйому ставки в січні складає всього 4%, в березні – 90%.
Єна, тим часом, реагує на новину про те, що Банк Японії придбав облігації з терміном погашення від трьох до п’яти років на суму 330,5 млрд єн ($3 млрд), на 30 млрд єн більше, ніж під час попередньої закупівлі. Таким чином, ЦБ збільшив обсяг купованих бондів вперше з липня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас