У Раді Європи заявили про значні ризики відмивання грошей в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді Європи заявили про значні ризики відмивання грошей в Україні

Казна та Політика
682
В Україні на сьогодні існують значні ризики відмивання грошей.
Про це йдеться в присвяченому Україні звіті членів Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів (MONEYVAL), повідомляє DW.
Як повідомляється, ризики відмивання грошей в Україні існують через корупцію і незаконну економічну діяльність, зокрема через фіктивне підприємництво, ухилення від сплати податків і шахрайство.
“Значна частка тіньової економіки, яка підживлюється масовим використанням готівки, робить країну особливо вразливою”, – зазначають експерти.
За повідомленням експертів, головними механізмами відмивання грошей в Україні залишаються конвертаційні центри, “які використовуються для конвертації коштів у готівку та виведення її за межі країни”.
Разом з тим, зазначається, що відмивання грошей в країні все ще розглядається як “другорядний” злочин.
“Щоразу, коли виноситься вирок за відмивання грошей, він майже завжди м’якший, ніж при предикатному (злочин, в результаті якого виникли доходи, які стають предметом відмивання коштів, – ред.) правопорушенні”, – зазначають експерти, наголошуючи на необхідності ввести суворіше покарання за відмивання грошей.
Так, експерти рекомендують ввести в Кримінальний кодекс положення про те, що “особа може бути засуджена за відмивання коштів навіть у разі відсутності засудження за предикатне правопорушення”.
Також експерти вважають за необхідне проведення більшої кількості розслідувань та винесення вироків у справах, що стосуються корупції на високому рівні і розкрадання держмайна та активів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас