НБУ ініціює перехідний період у частині використання форм первинного обліку касових операцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ ініціює перехідний період у частині використання форм первинного обліку касових операцій

Фондовий ринок
668
Національний банк України ініціює надання можливості суб’єктам господарювання протягом 6 місяців привести свою діяльність з використання форм первинного обліку касових операцій до вимог Положення про ведення касових операцій у національній валюті, затверджене постановою НБУ від 29.12.2017 № 148.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Зокрема, це стосується форм відомостей на виплату готівки, прибуткових касових ордерів, видаткових касових ордерів, журналів реєстрації прибуткових і видаткових касових документів, касових книг, книг обліку виданої та прийнятої старшим касиром готівки і актів про результати інвентаризації наявних коштів.
Протягом цього періоду редакційні відмінності форм первинного обліку не повинні бути підставою для їх застосування.
“Такий перехідний адаптаційний період дозволить суб’єктам господарювання використовувати раніше надруковані форми первинного обліку касових операцій”, – повідомляє прес-служба Нацбанку.
Відповідний проект постанови правління Національного банку “Про внесення зміни до постанови правління Національного банку України від 29 грудня 2017 №148” пропонується для громадського обговорення на веб-сайті НБУ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас