У Нацбанку висловилися щодо вилучення PwC зі свого реєстру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку висловилися щодо вилучення PwC зі свого реєстру

Фондовий ринок
705
Національний банк вважає виправданим вилучення ТОВ “ПрайсвотерхаусКуперс” (дочірній підрозділ міжнародної компанії PwC) з реєстру компаній, які проводять аудиторські перевірки банків.
Про це повідомила прес-служба НБУ.
23 січня Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом PwC до Національного банку України з вимогою визнати незаконним рішення правління НБУ від 20 липня, яким компанію було вилучено з реєстру аудиторських фірм.
Таке рішення НБУ приймав через підтвердження PwC недостовірної інформації про діяльність Приватбанку.
“Національний банк був глибоко розчарований роботою PwC в ПриватБанку. Звіти щодо фінансових показників банку містили спотворену інформацію, в тому числі про розмір кредитного ризику і регулятивний капітал. Аудиторська компанія PwC не змогла розпізнати ризики в ПриватБанку, які згодом призвели до неплатоспроможності і подальших витрат держави, пов’язаних з націоналізацією банку”, – повідомила агентству прес-служба НБУ.
Нацбанк сподівається, що суд прийме зважене і справедливе рішення на підставі існуючих доказів.

Довідка Finance.ua:

  • 20 липня 2017 року Національний банк вилучив аудиторську компанію ТОВ “ПрайсвотерхаусКуперс” (структура PwC) з реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків.
  • Підставою для прийняття такого рішення стало підтвердження PwC недостовірної інформації про фінансово-господарської діяльності Приватбанку, зокрема розміру кредитного ризику і регулятивного капіталу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас