Шведський «Nordea Bank» забороняє працівникам мати біткойни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведський «Nordea Bank» забороняє працівникам мати біткойни

Фінтех і Картки
315
Скандинавський кредитор Nordea продемонстрував своє ставлення до біткойна, кинувши виклик будь-яким «неетичним» або навіть «злочинним» діям. Керівництво банку посилається на відсутність регулювання, і порівнює біткойн з азартними іграми, віддаючи перевагу останнім через хоч якесь регулювання. Але критики наполягають на законності біткойна. Повідомляється, що відповідний наказ був переданий співробітникам Nordea 22 січня.
Згідно з повідомленнями, 31 тисячі співробітників Nordea було заборонено інвестувати в біткойн або будь-які альткойни станом на 28 лютого, але ця вимога не має зворотної сили, таким чином співробітники, які володіли криптовалютами ще до дати набрання чинності цим розпорядженням, не будуть зобов’язані позбуватися їх. Це невелика розрада для профспілки Finansforbundet і Djøf, в якому перебуває більшість співробітників банку, які не збираються здаватися.
«Зрозуміло, що співробітники не повинні мати справу з чимось злочинним. Але на даний момент це не стосується біткойна. Ми вважаємо, що ця заборона не має правової підстави», – заявив Нільс Мосегаард, головний консультант Finansforbundet і Djøf.
Повідомляється також, що рішення Nordea взяти справу в свої руки є нестандартним серед європейських банків, але воно може стимулювати регулюючі органи, такі як Європейська банківська федерація, зробити радикальні політичні кроки. Досі тон центральних банків скандинавських країн був досить зловісним, а місцеві політики попереджали, що криптовалюти пов’язані зі спекуляціями і ризиками. Тим часом регулятори намагаються захистити інвесторів від нещодавньої надмірної волатильності основних криптовалют.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас