Південна Корея посилює контроль криптовалют, Японія не поспішає запускати ф'ючерси на біткойн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея посилює контроль криптовалют, Японія не поспішає запускати ф'ючерси на біткойн

Фінтех і Картки
789
Південна Корея посилює заходи контролю ринку криптовалют: згідно з новою вимогою регуляторів, лише інвестори з підтвердженим банківським рахунком, прив’язаним до аккаунту на біржі криптовалют, зможуть вкладати гроші у віртуальні валюти.
Раніше влада Південної Кореї оголосила про заборону анонімних криптовалютних рахунків, а нові заходи, які набудуть чинності 30 січня 2017 року, вимагають від банків і бірж встановлювати особи своїх клієнтів.
Зростання популярності криптовалют викликає все більше і більше побоювань у регуляторів, які турбуються, зокрема, що цей ринок може використовуватися для відмивання грошей.
Частка Південної Кореї в загальному обсязі глобальних операцій з біткойнами різко зросла в минулому році, що змусило регуляторів бити на сполох, пише газета The Wall Street Journal.
Згідно з даними CryptoCompare, південнокорейська вона в 2017 році використовувалася в 4,5% всіх транзакцій з біткойнами, і, таким чином, стала другою за популярністю після долара США у цій сфері.
Згідно з новими правилами, клієнтам криптовалютних бірж доведеться відкривати рахунки у банках, що забезпечують обслуговування цих торгових майданчиків, якщо вони хочуть продовжувати інвестувати фіатні гроші в криптовалюти.
Інвестори, у яких не буде рахунків в цих банках, зможуть вивести кошти з рахунків на біржі криптовалют, але не зможуть поповнювати їх.
Нові заходи вводяться з метою “мінімізації побічних ефектів”, що супроводжують торгівлю криптовалютами, і “в жодному разі не вказують на наш намір дати офіційний статус фірмам, що працюють з криптовалютами, або оживити торгівлю криптовалютами”, йдеться в заяві південнокорейського регулятора Financial Services Commission.
Японський регулятор фінансового сектору – Financial Services Agency (FSA) – не має наміру поспішати слідувати за США і давати дозвіл на торгівлю ф’ючерсами на криптовалюти, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на представника відомства, який побажав зберегти анонімність.
Керівництво FSA обговорювало це питання і на даний момент не бачить необхідності в зміні законодавства, необхідній для запуску подібних продуктів, відзначило джерело.
За його словами, регулятор може розглянути цей крок в майбутньому, якщо підвищиться попит на такі угоди і з’явиться потреба в інструментах хеджування ризиків на ринку.
Американські біржові оператори CBOE Global Markets Inc. і CME Group Inc. запустили торгівлю ф’ючерсами на біткойн в грудні 2017 року.
В Японії запуск подібних контрактів вимагає зміни законодавства в частині визнання криптовалют фінансовими продуктами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас