В ЄС хочуть скористатися можливостями, які надає блокчейн як технологія криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС хочуть скористатися можливостями, які надає блокчейн як технологія криптовалюти

Фінтех і Картки
216
У Європейському союзі хочуть, щоб Європа скористалася можливостями, які надає блокчейн як технологія криптовалюти, заявив у вівторок заступник голови Єврокомісії з питань євро і фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс.
“Але при цьому необхідно проявляти пильність і не допускати, щоб криптовалюта використовувалася для незаконних дій. Ми просимо європейські органи нагляду посилити захист інвесторів і наглядову діяльність”, – сказав В.Домбровскіс на прес-конференції в Брюсселі після засідання Ради ЄС з економічних та фінансових питань.
За його словами, в контексті появи криптовалют потребують оновлення правила боротьби з відмиванням грошей. В операціях з криптовалютою має бути “менше анонімності і більше відстежуваності при поліпшеній ідентифікації споживачів і покращеному, з підвищеною вимогливістю нагляді”, – сказав заступник голови ЄК.
В.Домбровскіс вважає, що це вимагає невідкладного впровадження.
Він також вказав на те, що існування криптовалют зачіпає різні фінансові напрямки, в тому числі діяльність Європейського центробанку.
“Це причина, з якої ми маємо намір зібрати за круглим столом ключових представників влади і приватного сектора, щоб оцінити ситуацію на більш довгострокову перспективу”, – пояснив В.Домбровскіс.
На його думку, це має бути зроблено якомога швидше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас