Wizz Air вирішив закрити третю базу за останні місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wizz Air вирішив закрити третю базу за останні місяці

Фондовий ринок
3066
Угорський лоукостер Wizz Air оголосив про закриття 14 червня цього року своєї бази в Празі. Також перевізник має намір закрити 6 із 9 напрямків, зберігши рейси тільки в Лондон-Лутон, Барі та Кутаїсі.
При цьому літак Airbus A320, який базувався у столиці Чехії, буде переведений на нову базу перевізника у Відні.
“Wizz Air постійно оцінює свої маршрути і послуги. Після ретельного аналізу ми вирішили підкоригувати нашу льотну діяльність в Чехії і перемістити потужності на базу Wizz Air з більш високим попитом”, – заявив Джордж Міхалопулос, комерційний директор Wizz Air.
Авіакомпанія Wizz Air відкрила базу в Празі ще в 2009 році. В останній рік перевізник літав за такими напрямками зі столиці Чехії: Лондон-Лутон, Барі, Кутаїсі, Рейк’явік, Мілан-Бергамо, Венеція-Тревізо, Неаполь, Тель-Авів і Ейлат.
Зазначимо, що база в Празі стала третьою базою Wizz Air, про закриття якої авіакомпанія оголосила в останні місяці. У листопаді 2017 року Wizz Air оголосила про закриття у червні 2018 року бази у польському Любліні, розташованому в 90 км від кордону з Україною. У зв’язку з цим перевізник закриє низку напрямків з цього аеропорту: Тель-Авів, Ліверпуль і Донкастер-Шеффілд. Airbus A320, який базувався в Любліні, буде переміщений в аеропорт Катовіце. Це дозволить відкрити рейс з Катовіце до Харкова. Також у червні 2018 року Wizz Air закриє базу в румунському Тиргу-Муреше. Літак, що базувався в цьому аеропорту, буде переміщений в Сібіу.
Нагадаємо, що на початку січня Wizz Air припинив польоти в інший аеропорт Чехії – Брно. 8 січня перевізник виконав останній рейс до аеропорту Лондон-Лутон. Wizz Air літав на цьому напрямку з грудня 2010 року. З Брно лоукостер літав також в Рим-Фьюмічіно та Ейндховен. Ці маршрути були закриті ще раніше: Рим-Фьюмічіно – в жовтні 2012 року, Ейндховен – у жовтні 2017 року. Однією з причин для припинення польотів у Брно стало рішення місцевої влади створити спільне підприємство з румунським лоукостером Blue Air.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас