У зберіганні Bitcoin зізналися 57 українських чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У зберіганні Bitcoin зізналися 57 українських чиновників

Фінтех і Картки
1349
За останні два роки 57 державних службовців в Україні вказали в своїх податкових деклараціях заощадження в криптовалютах, в тому числі Bitcoin. Про це свідчать дані платформи Opendatabot, пише Сегодня.
При цьому найбільша кількість власників біткойнів працює в Одеській обласній раді, на другому місці – Верховна Рада України.
При цьому фахівці нагадують, що на даний момент Національний банк України (НБУ) не визнає Bitcoin ні валютою, ні платіжним засобом.

“Суди … приходять до одноголосної думки, що криптовалюта не є ні річчю, ні майновими правами і взагалі не несе в собі ніяких матеріальних ознак. … Отже, згідно з буквою закону, у декларанта відсутній обов’язок декларувати біткойни. За законом, поки біткойн не визнаний грошима, він має всі ознаки нематеріального активу. Складність для аналізу полягає в тому, що чиновники повинні вказувати або кількість нематеріального активу, або його ціну. Відповідно, ми не можемо точно знати, указували чиновники саме біткойни чи їх вартість у гривні”, – пояснив керівник Opendatabot Олексій Івнанкін.
Крім того, відсутність правового регулювання збільшує ризик фінансових зловживань і корупції, вважають експерти.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас