Авто на «єврономерах» можуть заборонити: новий законопроект уже в Раді - адвокат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авто на «єврономерах» можуть заборонити: новий законопроект уже в Раді - адвокат

Технології&Авто
5502
Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної розробив законопроект, згідно з яким нерезидентам України буде заборонено передавати право управління автомобілем стороннім особам. Про це повідомив адвокат Богдан Хмельницький на своїй сторінці в ФБ.
Простіше кажучи, тепер громадяни України не зможуть керувати машинами з «єврономерами», прикриваючись дорученнями на їх ім’я.
«Ситуація з цими єврономерами непроста. Звичайно, з одного боку, в країну завозиться всяке сміття з європейських звалищ. З іншого боку люди врешті отримали можливість купувати дешеві машини, які не починають розвалюватися відразу після купівлі. З третього боку – величезна кількість ДТП за участю машин на «єврономерах», іноді з найтяжчими наслідками, після яких господарі подібних машин кидають їх і знайти винуватця аварії неможливо», – пише він.
«На мій погляд, безумовно, необхідно вводити жорсткий контроль, а й абсолютно божевільні мита на кордоні теж необхідно зменшувати, інакше люди знайдуть нову лазівку в законі. Ну і вирішувати, що робити з тими, хто вже їздить на «єврономерах», – резюмував Хмельницький.

Довідка Finance.ua:

  • Глава податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна повідомляла, що народні депутати запропонували активістам вирішити проблему автомобілів з іноземною реєстрацією за прикладом Молдови.
  • Власники «єврономерів» тільки за рік поповнили бюджет країни на 40 мільйонів.
  • Раніше повідомлялося, що шахраї знімають єврономери по всьому Києву.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас