У Вірменії хочуть створити «Кремнієву долину» для проектів з використанням блокчейна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Вірменії хочуть створити «Кремнієву долину» для проектів з використанням блокчейна

Фінтех і Картки
159
Компанія Armenian Blockchain Forum (ABF) повідомила про схвалення урядом Вірменії її пропозиції про створення в країні Вільної економічної зони (ВЕЗ), в рамках якої можна буде сформувати інфраструктуру для розвитку високотехнологічних проектів з різних країн світу.
На першому етапі реалізації проекту в першому півріччі заплановано відкриття міжнародного акселератора, який стане майданчиком для запуску і розвитку міжнародних інноваційних проектів. Також планується створення індустріальних дата-центрів для забезпечення процесу функціонування проектів, заснованих на розподілених базах даних.
За комплексну консалтингову, технологічну та юридичну підтримку в реалізації ініціативи відповідає міжнародна консалтингова компанія KPMG. Буде створено ідентифікаційний центр для забезпечення відповідності проектів учасників ВЕЗ вимогам міжнародних організацій. Також спільно з провідними вищими навчальними закладами Вірменії буде реалізовано низку освітніх і науково-дослідницьких програм.
Передбачається, що операції компаній-резидентів ВЕЗ будуть звільнені від податку на додану вартість (ПДВ) і податку на прибуток.
Як очікується, у перший рік діяльності екосистеми буде створено 250-300 нових високооплачуваних робочих місць, а також вдасться залучити не менше ніж $120 млн інвестицій.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас