У Google Play виявлено ігри з троянським модулем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Google Play виявлено ігри з троянським модулем

Фінтех і Картки
817
«Доктор Веб» попереджає про появу в магазині Google Play низку ігор для операційної системи Android, до складу яких інтегровано шкідливий компонент.
В небезпечні програми вбудований троянський модуль, який непомітно завантажує і запускає додаткові компоненти.
Вони можуть виконувати різні функції – наприклад, потай відкривати ті чи інші сайти і «натискати» на певні елементи на цих сторінках.
У процесі роботи шкідливий модуль завантажує із зазначеної керуючим сервером адреси скрипт, якому надає можливість здійснювати різні дії на сторінці, у тому числі симулювати кліки за вказаним скриптом елементів. Якщо в завданні трояна був перехід за посиланнями або рекламними оголошеннями, зловмисники отримують прибуток за накрутку лічильника відвідувань веб-сторінок і натискання на банери.
Теоретично на мобільний пристрій жертви можуть завантажуватися також модулі для демонстрації реклами або відображення фішингових вікон з метою крадіжки логінів, паролів та іншої конфіденційної інформації, скажімо, даних банківських карток.
«Доктор Веб» зазначає, що троянський модуль виявлений приблизно в трьох десятках ігор, які були завантажені користувачами Android загалом понад 4,5 млн. разів. Фахівці вже проінформували корпорацію Google про наявність троянського компонента у виявлених небезпечних додатках.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас