Intel може відмовитися від чіпа AMD dGPU Die — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel може відмовитися від чіпа AMD dGPU Die

Фондовий ринок
708
У 2017 році Intel здивувала усіх, анонсувавши продукти, які стали результатом співпраці з прямим конкурентом в особі AMD.
Процесори серії Core i7-8000G є багаточіповими модулями, які об’єднують 4-ядерні CPU Kaby Lake з дискретною графікою AMD Radeon Vega M, що має власну відеопам’ять в кристалі HBM2, повідомляє 3Dnews».
На CES 2018 компанія розповіла детальніше про ці рішення, які повинні стати відмінним вибором для створення компактних і досить швидких ноутбуків і ПК-моноблоків.
Майже одночасно з анонсом модулів Core G компанія розповіла про створення підрозділу з розробки дискретних GPU, а також найняла для цих цілей Раджу Кодурі, колишнього керівника графічних прискорювачів AMD. Але такі прискорювачі Intel можуть бути готові нескоро, та й у компанії вже були невдалі спроби вийти на ринок дискретної графіки.
Стали з’являтися перші деталі щодо графічних процесорів Arctic Sound і Jupiter Sound, які вказують на можливість створення дискретних GPU на базі 12-го і 13-го покоління графічних архітектур Intel.
За словами постійного аналітика The Motley Fool Ашрафа Ісса, який часто пише про продукцію Intel, ці прискорювачі створюються для використання в багаточіпових модулях, де взаємодія графіки з CPU здійснюється за допомогою технології EMIB.
Intel вже готує заміну для графіки AMD у своїх майбутніх рішеннях. Якщо інформація Ісса і достовірна, до виходу першого такого продукту пройде ще чимало часу. Компанія поки що вивела на ринок процесори Core 8-го покоління, що використовують графіку лише покоління 9,5. Тобто до запуску Arctic Sound повинні бути випущені ще продукти 10-го і 11-го покоління. Наступне сімейство Core G цілком може нести на борту нові прискорювачі AMD.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас