Біометричний контроль при в'їзді в Україну вже пройшли дві тисячі росіян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біометричний контроль при в'їзді в Україну вже пройшли дві тисячі росіян

Казна та Політика
806
За першу добу дії біометричного контролю при в’їзді в Україну кордон перетнули 3300 іноземців, з них близько 1900 осіб – громадяни Російської Федерації.
Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.
“За першу добу роботи системи біометричного контролю кордон перетнули понад 3300 іноземців з категорії, що підлягає біометричному контролю, з них майже 1900 – громадяни РФ. Система працювала без збоїв, якихось конфліктних ситуацій чи провокацій також не було. Громадяни спокійно реагують” , – сказав він.
Як повідомлялося 1 січня 2018 року почала роботу система фіксації біометричних даних для громадян 71 країни. Але ще 27 грудня Україна запустила тестовий режим біометричного контролю на кордоні з Росією.
Так, нова система фіксації біометричних даних не тільки дозволяє контролювати термін перебування в країні, але і підключена до баз даних Інтерполу. На кордоні перевіряються паспорти, ID-картки, водійські посвідчення і навіть техпаспорти. Передбачалося, що можуть виникнути технічні проблеми тільки у туристів, які не мають біометричних паспортів.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас