Південна Корея може закрити криптовалютні біржі в рамках заходів обмеження активності на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея може закрити криптовалютні біржі в рамках заходів обмеження активності на ринку

Фінтех і Картки
294
Влада Південної Кореї має намір вжити заходів для обмеження спекулятивної активності, що штовхає вгору ринок криптовалют, і розглядає можливість закриття криптовалютних бірж, пише газета The Wall Street Journal.
Законодавчі ініціативи, які можуть набути чинності вже в наступному місяці, передбачають введення заборони на використання анонімних криптовалютних рахунків, а також позбавлять банки можливості надавати розрахункове обслуговування для анонімних угод з криптовалютами, йдеться в повідомленні південнокорейського уряду.
Влада країни попереджає, що криптовалюти “можуть бути уразливі до потенційних шахрайств і хакерських атак на біржі”.
На минулому тижні південнокорейська біржа криптовалют Youbit оголосила про припинення операцій і банкрутство: біржа вдруге за вісім місяців зазнала хакерської атаки і втратила певну частину резервів цифрової валюти.
Курс біткойна, за даними CoinDesk на 15:40 кч, становить $14187, що на 8% нижче від рівня попередньої сесії.
Раніше в цьому місяці курс криптовалюти наблизився до позначки в $20000, після чого втратив чверть вартості.
Південна Корея є важливим ринком для криптовалютної спільноти. За даними аналітичної компанії Coinhills, на частку цієї країни в певні моменти припадало близько 25% глобальної активності в торгівлі біткойнами.
Ажіотаж у сфері криптовалют насторожив владу країни, яка попереджає інвесторів про ризики зростаючої спекулятивної активності, а також про можливість втрати коштів громадянами при різкому падінні курсів криптовалют або в результаті хакерських атак на криптовалютні біржі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас