Створено алгоритм, що передбачає рішення судів і результат виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено алгоритм, що передбачає рішення судів і результат виборів

Світ
472
Користувачам ресурсу FantasySCOTUS вдалося передбачити рішення Верховного суду США з 80-відсотковою точністю. Студенти Чикаго-Кентського коледжу права в Іллінойсі змогли створити алгоритм, який проаналізував 600 тис. прогнозів, на основі якого планують передбачити результати виборів, пише MIT Technology Review.
Вчені давно цікавляться «мудрістю натовпу» — феноменом, згідно з яким велика кількість окремих людей, діючи незалежно, ухвалюють напрочуд точні рішення, інколи роблячи це краще, ніж найрозумніші індивідууми.
Даніель Кац з Чикаго-Кентського коледжу права в Іллінойсі і кілька його однокурсників знайшли підтвердження цього феномену. Вони створили алгоритм, який обробив дані ресурсу FantasySCOTUS, на якому звичайні люди можуть робити припущення про рішення Верховного суду США у тій чи іншій справі. Студентам вдалося вивчити більш ніж 600 тис. прогнозів від більш ніж 7 тис. користувачів FantasySCOTUS і порівняти їх з реально ухваленими рішеннями Верховного суду.
«Ми дійшли висновку, що краудсорсінг забезпечує точність прогнозу до 80,8%, — говорить Даніель Кац. — Наскільки нам відомо, цей набір даних і аналіз являють собою одне з найбільших досліджень масових прогнозів на сьогоднішній день». Команда планує використовувати свій алгоритм для прогнозування результатів судових процесів і навіть виборів.
Тим не менш, робота не враховує слабкі місця цього підходу, пише видання. Наприклад, «мудрість натовпу» часто дає збій, коли думки людей дуже сильно впливають одина на одну. Це може призвести до катастрофічних ситуацій, коли великі групи дотримуються ірраціональних або неправильних думок під впливом групового мислення.
«Мудрість натовпу» виявилася мудрістю освіченої меншини. Вчені нейроекономічної лабораторії МТІ разом з колегами з Прінстона спростували думку про те, що більшість завжди права — вони створили алгоритм, який допомагає знайти правильні відповіді серед думок групи людей, більшість з яких помиляється.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас