Штучний інтелект Google навчився оцінювати фотографії з погляду естетичної привабливості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний інтелект Google навчився оцінювати фотографії з погляду естетичної привабливості

Технології&Авто
607
Компанія Google продовжує експериментувати з штучним інтелектом. У рамках одного зі своїх проектів вона навчила систему ШІ виконувати роль мистецтвознавця.
Так, система Neural Image Assessment (NIMA) використовує нейронну мережу для оцінки фотографій з точки зору їх технічної якості та естетичної краси. Вона навчена на наборах зображень з гістограмою рейтингів (наприклад, на конкурсних фотографіях), які дають уявлення про загальну якість зображення в різних сферах, а не тільки єдиний середній бал або високий/низький рейтинг.
Такий підхід може використовувати референсні довідкові фотографії, якщо вони доступні, але він також може звернутися до статистичних моделей, якщо немає ідеальних цільових знімків.
В результаті нейронна мережа досить близько відтворює середні оцінки людей при визначенні якості фотографії. Це може бути затребувано в додатках для роботи з фотографіями.
Наприклад, ШІ зможе швидко відсортувати велику кількість фотографій і відібрати тільки найкращі знімки, а неякісні і розмиті зразки одразу відправити у кошик.
У Google також запевняють, що така система може бути корисна і при редагуванні фотографій, наприклад, для тонкого налаштування інструментів автоматичного редагування. У підсумку, програма зможе налаштувати параметри експозиції, яскравості, контрастності, насиченості і т. д., виходячи з естетичної привабливості, а не набору довільних значень.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас