Блокування неякісної реклами в браузері Google Chrome запрацює з 15 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокування неякісної реклами в браузері Google Chrome запрацює з 15 лютого

Рекламний ринок
1604
Ще навесні стало відомо про намір Google додати в браузер Chrome блокування реклами. Влітку відповідна функція з’явилася в тестовій версії браузера Chrome Canary для Android. Тепер же стало відомо, коли саме Chrome почне блокувати погану рекламу. Це відбудеться 15 лютого 2018 року.
Нагадаємо, функція блокування реклами в Google Chrome з’явилася завдяки створенню коаліції «За кращу рекламу» (Coalition for Better Ads), в яку разом з іншими входить Google. Ще в березні були визначені критерії «неприпустимої реклами». До такої реклами заведено відносити вигулькові вікна, повноекранну рекламу, відеорекламу зі звуком, а також зворотним відліком часу для її закриття. Зазначимо, що коаліція створила окремі списки для користувачів настільних ПК і мобільних пристроїв, приклади недобросовісної реклами є на сайті проекту.
Google розробила інструмент Ad Experience Report, за допомогою якого власників повідомлять про порушення. Реклама на сайтах, що не відповідає новим стандартам якості Google, буде заблокована протягом 30 днів з моменту отримання попередження. Блокуванню буде підлягати навіть реклама на сайтах, що «належать або обслуговуються Google». У компанії уточнюють, що у власників буде можливість виправитися, видалити неналежну рекламу і повторно подати заявку на ручну перевірку.
За словами Google, таким чином компанія намагається допомогти видавцям відсіяти неякісну рекламу в інтернеті, яка змушує користувачів використовувати різного роду блокувальники. У перспективі Google сподівається знизити кількість встановлень сторонніх додатків, що виконують цю функцію.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас