Данилюк назвав фінансові досягнення року, що минає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк назвав фінансові досягнення року, що минає

Казна та Політика
1067
Серед іншого міністр фінансів назвав прозоре відшкодування ПДВ, націоналізацію Приватбанку, розміщення єврооблігацій і завчасне прийняття бюджету на наступний рік.
Про це міністр фінансів Олександр Данилюк розповів на прес-конференції, передає FinClub.
“Ми робимо все, щоб забезпечувати розвиток країни. Ми робимо певні кроки вперед”, – сказав він.
Перше досягнення – це введення прозорої системи відшкодування ПДВ.
“Прозоре відшкодування ПДВ зараз є реальним”, – вважає міністр. Олександр Данилюк підрахував, що з моменту запуску системи вже відшкодовано 83 млрд гривень ПДВ.
Друге досягнення – випуск єврооблігацій на рекордну суму і на рекордно довгий для України термін. “Це є підтвердженням, що Україна за останні три роки зробила багато важливих реформ, ми відновили і стабільність нашої фінансової системи, а також довіру інвесторів”, – додав міністр.
Заслугою міністерства Олександр Данилюк вважає і успішну націоналізацію Приватбанку в грудні 216 року. “Я пам’ятаю ці події (націоналізація Приватбанку і прийняття бюджету на 2017 рік. – ред.). Ми успішно впоралися. Якщо зараз подивитися, то завдяки злагодженій роботі міністерства нам вдалося уникнути всіх ризиків, які були на той момент. Банк розвивається, запускає нові продукти і є зразком нового корпоративного управління”, – вважає Олександр Данилюк.
Успішним Мінфін вважає і прийняття бюджету на 2018 рік. “Він перший раз побудований на трирічній декларації. Бюджет не треба приймати під ялинку. Бюджет був прийнятий 7 грудня і це для України добре”, – сказав Олександр Данилюк.
При цьому глава Мінфіну зазначив, що відомству не вдалося реалізувати все заплановане. “Зокрема поки не вдалося створити Службу фінансових розслідувань. Також ми в цьому році почали реформу Державної фіскальної служби. Але поки що ДФС працює по-старому і це треба міняти”, – вважає міністр.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас