Кожен українець заплатив 3 тисячі гривень за порятунок ПриватБанку - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен українець заплатив 3 тисячі гривень за порятунок ПриватБанку - експерт

Фондовий ринок
45866
Кожен українець заплатив 3 тис. грн за націоналізацію Приватбанку. Загалом за порятунок приватної установи держава витратила 120 млрд грн. Про це розповів фінансовий аналітик Олексій Кущ.
За рік Приватбанк втратив свій конкурентний потенціал. Банк тримається за рахунок тих технологій, які були впроваджені попередніми власниками. Він може проіснувати ще кілька років і без підтримки занепаде.
“Звучали різні припущення, що він буде спеціалізуватись на іпотечних кредитах, на кредитах підприємницької діяльності, щоб на його базі створити розрахунковий центр. Навіть були думки об’єднати з Ощадбанком. Зараз у держави немає ідеї, що робити з цією установою. Приватбанк виявився чемоданом без ручки, який кинути не можна, а що робити з ним – ніхто не знає”, – каже Олексій Кущ.
Банківська система стала неефективною, неконкурентноздатною і неспроможною виконувати свої функції.
Розділення на кілька установ нереальне з погляду здорового глузду. Про розподіл говорять ті чиновники, які хочуть накласти руки на платіжну систему цього банку. Тобто, віддати державі банк з депозитами населення і приватними кредитами і забрати собі систему “Приват 24” і інфраструктуру банку. Якщо це станеться, це буде державний злочин.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас