Україна витратить рекордну суму на обслуговування зовнішнього боргу - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна витратить рекордну суму на обслуговування зовнішнього боргу - депутат

Казна та Політика
1103
Парламент може розглянути проект державного бюджету України на 2018 рік у другому читанні і в цілому на наступному пленарному тижні. Таку заяву зробив голова підкомітету з питань державного фінансового контролю і діяльності Рахункової палати комітету Верховної Ради з питань бюджету Іван Крулько.
“Проект бюджету ухвалюється у першому читанні в особливому порядку: у вигляді висновків бюджетного комітету. Вони як постанова затверджуються парламентом. Це фактично і є ухвалення законопроекту в першому читанні. Рекомендації, які напрацьовує Верховна Рада, відправляються в Кабмін. І потім працює над бюджетом Міністерство фінансів. Вони повинні врахувати все, що сказано в постанові, та повернути проект у Верховну Раду на друге читання”, – розповів депутат, передає newsnetwork.
“Але практика показує, що уряд враховує далеко не всі побажання парламенту з бюджету. І зараз м’яч на полі Кабміну. За моїми даними, проект бюджету ще не був повернутий до Верховної Ради. Однак є плани розглянути бюджет на наступному пленарному тижні”, – підкреслив нардеп.
За його словами, проект бюджету передбачає зростання зовнішнього боргу України.
“Нічого нового в плані позитиву ми в цьому бюджеті не побачимо. Це знову буде бюджет споживання і бідності. Він передбачає збільшення зовнішнього боргу до 88% ВВП країни. Причому припустимо лише 60%. На обслуговування зовнішнього боргу в 2018 році Україна витратить рекордну суму – 300 млрд грн. Це більше, ніж ми витрачаємо на всі пенсії або на оборону України”, – заявив Крулько.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас