Україна і Молдова збільшили товарообіг на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Молдова збільшили товарообіг на третину

Казна та Політика
143
Товарообіг між Україною і Молдовою за 9 місяців 2017 року зріс на 30% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Про це повідомив заступник голови Ради зовнішньої політики “Українська призма” Сергій Герасимчук.
“Станом за 9 місяців 2017 року товарообіг між країнами зріс більш ніж на 30% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Україна входить в топ-10 торгових партнерів Молдови”, – розповів Герасимчук.
Разом з тим, експерт зазначив, що протягом 2016 року діяли підвищені імпортні мита на м’ясо птиці, ковбаси, молоко, вершкове м’ясо, твердий сир, морозиво і цемент, які були введені за ініціативою Міністерства економіки Молдови, що і відбилося на зниженні товарообігу між країнами.
“Молдова це запровадила в односторонньому порядку, Україна сприйняла це досить нервово, як порушення правил СОТ, як порушення вільної торгівлі в рамках СНД… Це вдалося скасувати за втручання прем’єр-міністрів”, – повідомив він.
Нагадаємо, в квітні 2016 року молдовський уряд ухвалив постанову, яка обмежує постачання української м’ясо-молочної продукції. У свою чергу, Україна відповіла, що введення даних обмежень порушують норми СОТ та угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД. Влітку минулого року Молдова вирішила, що торгові обмеження проти України будуть діяти до кінця 2016 року, але далі їх продовжувати не будуть.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас