UKRSIBBANK BNP Paribas Group у житті театру імені Івана Франка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UKRSIBBANK BNP Paribas Group у житті театру імені Івана Франка

Рекламний ринок
54
За підтримки UKRSIBBANK BNP Paribas Group у листопаді в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка уперше була поставлена вистава “Розбитий глек” німецького драматурга Генріха фон Клейста, де головну роль зіграв народний артист України Остап Ступка.
Ця вистава — філософська комедія–притча, своєрідна любовно-детективна колізія з виром інтриг, де головний герой, суддя, опинився в незвичній ситуації і змушений вести процес сам проти себе, стала відкриттям культурного простору.
“Ми щасливі від того, що є першовідкривачами цієї п’єси. Її ніколи не ставили в Україні, за винятком 1905 року у Львові. Ми дякуємо UKRSIBBANK BNP Paribas Group, що підтримали мою ідею поділитися цим шедевром з нашою публікою”, — сказав під час прес-конференції Остап Ступка.
Уперше п’єсу було перекладено 1903 році Іваном Франком, який дуже шанував творчість Клейста. В його версії вона називалася “Розбитий дзбанок”. У 1905 році Львівський театр представив її публіці, але п’єса не мала успіху. На жаль, рукопис перекладу не зберігся. З того часу цей твір був фактично забутим.
Ідея поставити “Розбитий глек” Генрiха фон Клейста крутилася давно у повітрі, додав Остап Ступка. На його прохання, класик сучасної української літератури Юрій Андрухович зробив переклад. І вже до кінця цього року за підтримки UKRSIBBANK планується видання книжки у видавництві “А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га”.
“Ми переконані, що відновивши життя забутого твору, ми зможемо краще зрозуміти власний культурний спадок — творчість Івана Франка”, — зауважила начальник служби бренду та комунікацій UKRSIBBANK BNP Paribas Group Яніна Ольховська.“Нам приємно бути частиною позитивних змін в українській культурі”.
Тим часом, навіть прискіпливі критики у захваті від вистави. У цьому році актори двічі планують вийти на сцену, щоб повторити шалений успіх вистави “Розбитий глек”.
За матеріалами:
Укрсиббанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас