Стало відомо, скільки пенсіонерів отримали підвищені пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки пенсіонерів отримали підвищені пенсії

Казна та Політика
2054
Розмір підвищення пенсійних виплат, яке відбулося з 1 жовтня 2017 року, залежить від стажу роботи, заробітної плати і року виходу на пенсію, — заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
«Люди часто запитують, чому одним пенсії підвищили більше, іншим — менше? Зміст осучаснення пенсій, зміст цієї реформи якраз і полягає в тому, щоб не всім однаково підвищити пенсію на 50-100 грн, як це робилося раніше, а зробити це диференційовано і справедливо — в залежності від стажу роботи, заробітної плати і від року виходу на пенсію», — сказав він.
«Ми не ділили порівну, ми рахували по справедливості. Тому найбільше підвищення пенсійних виплат отримали ті, кому протягом останніх 4 років не проводилося жодного перерахунку. Це в основному ті люди, які мали середній розмір пенсії, у яких був досить великий страховий стаж і які виходили на пенсію, маючи середню заробітну плату», — пояснив віце-прем’єр-міністр.
«Понад 2,5 млн українських пенсіонерів отримали підвищення пенсій більш ніж тисячу гривень. На мій погляд, це досить серйозна цифра», — зазначив Павло Розенко, додавши, що в цілому підвищені пенсії отримали близько 80% пенсіонерів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас