Як штрафують за непристебнутий ремінь безпеки в Європі (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як штрафують за непристебнутий ремінь безпеки в Європі (інфографіка)

Технології&Авто
5570
Волонтери кампанії «За безпечні дороги» склали цікаву інфографіку, яка показує розмір штрафу за їзду без паска безпеки в різних європейських країнах, а також який відсоток водіїв виконує вимоги здорового глузду і закону.
Як бачимо, в Україні найнижчий у Європі розмір штрафу – всього 2 євро. Також більше від усіх українські водії почуваються «безтурботними ангелами» – згідно з інфографікою, пристібаєються менше 15%.
Варто зазначити, що дані по Україні були зроблені навесні 2017 року під час «польового» дослідження в 20 містах України, причому вибірка була 25 тис. осіб.
«Дослідники провели заміри в 20 містах України і виявили, що в жодному з цих міст навіть половина автомобілістів не користуються ременями безпеки. Кращі з гірших показників мають Київ (37,9% пристебнутих водіїв), Дніпро (30,6%), Львів (25,4%) і Павлоград (21,4%).
Як штрафують за непристебнутий ремінь безпеки в Європі (інфографіка)
Ставлення водіїв до пасків безпеки в інших країнах Європи разюче відрізняється. Навіть у сусідній Молдові їздять пристебнутими мінімум кожен другий водій. Від 90 до 100% показують країни всієї Західної Європи – від Іспанії і Португалії, до Фінляндії і Норвегії. Також у них дуже високі штрафи.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас