Китай побудує космічний човник з атомним двигуном до 2040 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай побудує космічний човник з атомним двигуном до 2040 року

Технології&Авто
557
Китайська корпорація аерокосмічної науки і техніки (CASC), що відповідає за космічну програму Піднебесної, опублікувала амбітну «дорожню карту» до 2040 року. Про масштабні плани Китаю щодо освоєння космосу пише Engadget.
Першим етапом стане розширення сімейства ракет-носіїв «Чанчжен» («Великий похід»), експлуатованих з 1970 року. До 2020 року має бути завершена робота над довгоочікуваною недорогою ракетою «Чанчжен 8», завдяки якій CASC зможе вийти на міжнародний ринок комерційних запусків. На 2025 рік заплановано введення в експлуатацію багаторазового космічного корабля — він буде використовуватися в першу чергу для космічного туризму.
Перший рейс наступної моделі, «Ченчжен 9», намічений на 2030 рік. Це буде важка ракета, здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 100 тонн корисного вантажу. Для порівняння, важка ракета Falcon Heavy від SpaceX, запуск якої повинен відбутися в кінці цього або на початку наступного року, матиме вантажопідйомність до 70 тонн. В даний час всі ракети в Китаї одноразові, але мета CASC полягає в тому, щоб до 2035 року зробити всю серію «Ченчжен» багаторазовою.
Всі перераховані нові ракети-носії повинні з’явитися до 2040 року. Вони необхідні для виконання різних цілей, серед яких міжпланетні перельоти, видобуток корисних копалин на астероїдах і космічне будівництво, наприклад, космічної сонячної електростанції. Ще одна амбітна ідея — створення до 2040 року космічного човника з атомним двигуном, але про цей інтригуючий проект додаткової інформації поки що немає.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас