До 2022 року майнінг біткойнів стане нерентабельним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2022 року майнінг біткойнів стане нерентабельним

Фінтех і Картки
2451
Витрати на майнінг згодом зроблять ринок криптовалют нерентабельним, припускають аналітики Citigroup. Споживання електроенергії для видобутку криптогрошей зростає, а разом з цим збільшується і собівартість майнінгу. Щоб до 2022 року існуюча ринкова модель приносила хоч якийсь прибуток, курс біткойна має становити від $300 000 до $1,5 млн.
Долю біткойна в найближчому майбутньому визначать не волатильність і не бульбашка, що сформувалася на ринку, а вартість електроенергії. Такого висновку дійшли експерти Citigroup. Аналітики виявили, що з кожним роком на видобуток біткойнів йде все більше електроенергії, а собівартість майнінгу зростає все швидше.
Факти підтверджуються й іншими дослідженнями. Згідно зі звітом голландського банку ING, на одну біткойн-транзакцію йде стільки ж електроенергії, скільки йде на забезпечення електрикою цілого будинку протягом місяця. За іншими даними, видобуток біткойнів і ефіру витрачає більше енергії, ніж Йорданія, Ісландія або Сирія.
Якщо темпи споживання електроенергії збережуться, то до 2022 року на майнінг буде йти стільки ж електрики, скільки на забезпечення електрикою всієї Японії. Експерти Citigroup підрахували, що при такому сценарії майнінг буде рентабельним, тільки якщо курс біткойна складе від $300 000 до $1,5 млн. На момент написання замітки курс найпопулярнішої криптовалюти тримався на позначці $6484.
Автори звіту вважають, що уряд не дозволить майнерам споживати таку кількість електроенергії. «Щоб обмежити споживання електрики, уряд введе регуляторні або податкові заходи для майнерів», – розповів Bloomberg аналітик Citigroup Крістофер Чапмен.
У цих умовах модель ринку, найімовірніше, зміниться. Якщо зараз заробіток майнера залежить від потужності його обладнання, то в майбутньому вирішальне значення матиме початкова сума криптовалюти в його розпорядженні.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас