Пройшли перші успішні голландські аукціони ФГВФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пройшли перші успішні голландські аукціони ФГВФО

Кредит&Депозит
711
30 жовтня провалилися перші два голландські аукціони з непроданими активами Ерде Банку, ліквідація якого повинна бути завершена найближчим часом. Тепер же ФГВФО почав виставляти на голландські аукціони активи інших банків, які ще жодного разу не торгувалися.
На п’ятницю, 10 листопада, на майданчику Prozorro.Продажі було заплановано 68 аукціонів, 45 з яких провались, оскільки не було покупців. Успішними виявилися 23 аукціони, підрахував FinClub.
На них виставлялися права вимоги за кредитами Фідобанк і банку «Київська Русь», забезпечені квартирами або земельними ділянками.
Суть голландського аукціону полягає в тому, що протягом дня ціна падає на 80%, але потенційні покупці можуть в будь-який момент зупинити торги, або ж навіть підняти ціну після досягнення нею нижньої межі. Особливістю таких аукціонів є те, що достатньо навіть одного учасника (в аукціоні заборонено брати участь тільки боржнику), щоб продати лот.
Розрахунки FinClub показують, що середня знижка склала 71,8% від початкової ціни. Тобто, ФГВФО виручив 28,2% за куплені лоти. Їх номінальний сумарний обсяг становив 8,948 млн грн, виручено – 2,524 млн грн.
Більшість покупців чекали фінальної знижки (-80%), або передостаннього кроку аукціону (-79%), і лише кілька разів на етапі подачі закритих пропозицій відбувалося зростання ціни. Це зростання дозволило отримати ФГВФО додатково 428 тис. грн, збільшити середню ціну продажу лотів з 23,4% до 28,2% і знизити середню знижку з 76,6% до 71,8%.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас