Екс-глава Yahoo звинуватила хакерів із Росії у зломі 3 млрд акаунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-глава Yahoo звинуватила хакерів із Росії у зломі 3 млрд акаунтів

Фінтех і Картки
4656
Колишній генеральний директор американської компанії Yahoo Маріссі Майєр звинуватила Росію в крадіжці 3 млрд акаунтів користувачів системи в 2013 році. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.
“Ці зломи (акаунтів, – ред.) відбулися під час мого перебування на посаді глави компанії”, – зазначила вона. Майєр додала, що “як генеральний директор” хоче “щиро вибачитися перед кожним з користувачів” Yahoo. За її словами, компанія досі так і не змогла визначити, як саме сталася атака. Екс-глава компанії підкреслила, що нічого не було відомо доти, доки дані про це в листопаді минулого року не надала американська влада. “Тепер ми знаємо, що відповідальними за складні таки на системи Yahoo були російські розвідники і хакери, спонсоровані державою”, – додала вона.
Варто зазначити, що про масову хакерську атаку на користувачів Yahoo стало відомо в грудні 2016 року. За інформацією представників компанії, зломів зазнали тоді 1 млрд акаунтів. Однак пізніше, в жовтні 2017 року, Yahoo уточнила число жертв атаки. Так, всього, згідно з оновленими даними компанії, хакери зламали 3 млрд акаунтів, а сама атака торкнулася всіх користувачів пошукової системи. Так, в березні 2017 року федеральні прокурори США звинуватили у зломі 500 млн облікових записів користувачів Yahoo двох російських розвідників і двох хакерів.
Нагадаємо, на початку жовтня кібератака на системи інтернет-гіганта Yahoo в 2013 торкнулася 3 млрд користувачів сайту.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас