Користувач випадково видалив частину коду на популярній криптоплатформі. І заблокував ефіру на $280 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Користувач випадково видалив частину коду на популярній криптоплатформі. І заблокував ефіру на $280 млн

Фінтех і Картки
1826
Помилка невідомого користувача призвела до того, що на популярній криптоплатформі Parity виявилися заблоковані гаманці, що містять Ethereum-коїнів на суму приблизно в $280 млн. Імовірно, збій стався 6 листопада, коли користувач, нічого не підозрюючи, використовував раніше не виявлену уразливість в Parity і видалив критично важливу бібліотеку. Про це повідомляється в блозі компанії.
Як з’ясувалося потім, видалений код був необхідний для роботи криптогаманців «мульти-сіг», створених на Parity, починаючи з 20 липня. через це всі вони виявилися замороженими.
Гаманці Multi-sig (скорочення розшифровується як multiple signature — множинний підпис, що є заходом безпеки для гаманця) — користуються особливою популярністю серед блокчейн-стартапів і подібних груп, оскільки для здійснення будь-яких маніпуляцій з коїнами, що зберігаються на них, потрібен дозвіл більш ніж одного користувача. Це захист від недобросовісних співробітників. З тієї ж причини гаманці мульти-сіг часто використовуються для зберігання коштів, залучених через ICO.
Поки що точно не відомо, який обсяг криптовалюти зник через баг, однак, за даними низки криптоблогів, на гаманцях Parity може зберігатися до 20% всієї ефіріум-мережі. Експерти, знайомі з ситуацією, оцінили суму заблокованого ефіру в $280 млн, включаючи $90 млн залучених засновником Parity Гевіном Вудсом. У самій компанії поки що не оголосили точну суму, однак представник Parity оскаржив зазначену цифру.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас