У Держрезерві повідомили, коли Україна "увіллється" в новий Шовковий шлях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держрезерві повідомили, коли Україна "увіллється" в новий Шовковий шлях

Казна та Політика
511
Перший транзит територією України в рамках нового Шовкового шляху може відбутися вже в кінці поточного – на початку наступного року.
Про це повідомила прес-служба Держрезерву.
“Китайська сторона вже погодила нові маршрути курсування потягів з Чженчжоу до Словаччини, Польщі, Угорщини, і ці маршрути проходитимуть територією України”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначив голова Держрезерву України Вадим Мосійчук, це лише перший етап великого та важливого для України проекту.
“Зараз мова йде лише про транзитне курсування потягів територією України. А це теж чималі надходження. Наступним етапом має стати розширення проекту і початок експортних поставок українських товарів продуктової групи до КНР», – зазначив Мосійчук.
Він також зауважив, що для повномасштабного запуску проекту необхідно ще чимало всього зробити, однак за підтримки Кабінету міністрів України співпраця з КНР в цьому напрямку вийде на якісно новий рівень. За його словами, Держрезерв вже активно працює з Мінінфраструктури щодо визначення точних маршрутів потягів. Наразі, китайські експерти за сприяння міністерства вже побували на станціях Чоп та Мостицька, змогли оцінити їх переваги та потужності. Свої потужності до повномасштабного початку проекту готують і підприємства системи Держрезерву.
За словами Мосійчука, китайська сторона дуже зацікавлена в експорті якісного українського продовольства, зокрема, борошна, цукерок, горілки, олії тощо.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас