Поліція Гельсінкі ввела спеціальну посаду інтернет-поліцейського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція Гельсінкі ввела спеціальну посаду інтернет-поліцейського

Казна та Політика
204
Гельсінське поліцейське управління можна по праву назвати одним з найсучасніших у світі. Принаймні, з точки зору взаємодії з населенням через інтернет. У відомства вже є офіційні сторінки у всіх найпопулярніших соціальних мережах, а тепер ще з’явиться і мережевий поліцейський, який буде забезпечувати правопорядок у фінському сегменті Інтернету. Відразу уточнимо, що мова не про бота, а про реальну людину.
Як повідомляє прес-служба поліції Гельсінкі, посаду мережевого поліцейського обійняв старший інспектор Теему Хокканен.
За словами Хокканена, робота мережевого поліцейського полягає приблизно в тому ж, що і робота звичайного поліцейського, тобто в підтримці правопорядку, тільки в даному випадку сферою діяльності поліцейського є не реальний світ, а інтернет. Кажучи конкретніше, в першу чергу мережевий поліцейський займеться висвітленням різних подій в мережі, а також боротиметься з неправдивими новинами і діями, спрямованими на розпалювання національної, расової чи релігійної ненависті і ворожнечі.
«Часто вони (неправдиві новини) виникають у невеликих спільнотах і не впливають на велике суспільство. Більшість із нас проявляє інтерес до того, що може загрожувати нормальній організації та безпеці суспільства», – розповідає Хокканен.
За його словами, мережеві поліцейські необхідні для того, щоб заспокоїти дискусію, що розгорілася в соціальних медіа через якусь подію.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас