У США дозволять експлуатацію робомобілів без керма і педалей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США дозволять експлуатацію робомобілів без керма і педалей

Технології&Авто
320
Представники Національного управління безпеки дорожнього руху США заявили, що перебувають у пошуку рішень з усунення всіх бар’єрів, що заважають розвитку безпілотного транспорту, пише Fortune. Йдеться про зняття обмежень з боку регуляторів – передусім, які забороняють експлуатацію автомобілів без системи управління з боку людини.
В Управлінні безпеки дорожнього руху заявили, що мають намір знайти всі «непотрібні бар’єри» і прискорити їх скасування. Це, зокрема, стосується скасування обмежень, що забороняють функціонування робомобілів, в яких немає обладнання для управління з боку людини.
Управління хоче провести дослідження, які допоможуть визначити, які правила морально застаріли і вимагають повного скасування, а які можна частково переписати. Чиновники пообіцяли вже в найближчому майбутньому випустити пояснювальну записку з описом перешкод, які гальмують прогрес безпілотних автомобілів. Але загальна позиція відомства з цього питання вже зрозуміла.
Зараз автовиробники США повинні працювати так, щоб їхні автомобілі відповідали 75 вимогам безпеки. Майже всі вони написані таким чином, що виключають керування автомобілем без живого водія за кермом. Саме формулювання цих правил гальмує розвиток індустрії, вважають представники Національного управління безпекою руху США.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас