Британське казначейство: біткойн використовують у кіберзлочинності, але не використовують для відмивання грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британське казначейство: біткойн використовують у кіберзлочинності, але не використовують для відмивання грошей

Фінтех і Картки
346
У нещодавньому звіті Казначейства Великобританії про стан грошово-кредитної політики в країні, крім інших питань були висвітлені і питання, пов’язані з криптовалютами.
У документі представлено думку Національного агентства зі злочинності (NCA) щодо використання біткойна в злочинній діяльності.
Незважаючи на поширену думку про те, що біткойн в основному використовується для відмивання грошей, в доповіді вказується, що ризик відмивання грошей з використанням криптовалюти номер один насправді відносно низький.
NCA вважає, що ризики використання біткойна для відмивання грошей – мінімальні; хоча NCA за можливе використання криптовалют для відмивання грошей, доказів, що криптовалюти дійсно використовуються для відмивання значних сум – немає.
Насправді, криптовалюти використовуються для відмивання грошей, але суми, які задіяні в цих операціях, настільки малі, що не становлять великого ризику для органів по боротьбі зі злочинністю.
У той час як ризик відмивання грошей відносно низький, корисність біткойна для кіберзлочинців значно вища. По-перше, за допомогою криптовалют злочинці легко можуть отримати викуп. По-друге, вони сприяють розвитку ринку злочинних послуг. По-третє, вони відмінно працюють як інструмент для відмивання доходів від кіберзлочинної діяльності.
У доповіді робиться висновок про те, що прийняття цифрових валют призведе до збільшення можливостей кіберзлочинців.
Очікується, що ці ризики будуть зростати, оскільки цифрові валюти стають все більш життєздатними і популярним методом оплати. У міру зростання числа підприємств, які приймають платежі в цифровій валюті, росте ризик того, що злочинці, які використовують криптовалюти, будуть відмивати отримані кошти без виведення їх в фіатні гроші.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас