Верховний суд скасував припис для ДФС прийняти 2 млрд куб. м газу як податкову заставу "Укрнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд скасував припис для ДФС прийняти 2 млрд куб. м газу як податкову заставу "Укрнафти"

Фондовий ринок
148
Верховний суд України скасував рішення суду нижчої інстанцій, якими той зобов’язав Державну фіскальну службу (ДФС) описати 2 млрд куб. м природного газу 2006 року видобутку як податкову заставу ПАТ “Укрнафта”, повідомила прес-служба відомства.
“У судовому спорі між “Укрнафтою” і Офісом великих платників податків Верховний суд України (ВСУ) виніс рішення на користь Офісу”, – йдеться в повідомленні ДФС.
У відомстві додають, що завдяки рішенню суду ДФС отримала можливість застосовувати повний комплекс заходів зі стягнення податкової заборгованості з “Укрнафти”.
У свою чергу в компанії вважають, що крапку в судовому спорі з питання опису газу ще не поставлено.
“На початку літа ВСУ зупинив виконання рішення суду до розгляду справи, а зараз виніс рішення. Це не остаточне рішення, справу відправлено на новий розгляд до суду першої інстанції, розгляд справи буде продовжено. “Укрнафта” впевнена, що позов має достатні правові підстави і сподівається, що в результаті справедливе рішення суду захистить інтереси компанії”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у прес-службі “Укрнафти”.
В “Укрнафті” вважають, що своєю позицією у цій справі ДФС захищає інтереси НАК “Нафтогаз України” та ПАТ “Укртрансгаз”.
Як повідомлялося, зазначені 2 млрд куб. м. газу “Укрнафта” безуспішно намагається стягнути з “Укртрансгазу” і охоче пропонує їх як податкову заставу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас