ЄБРР підготує для України законопроект щодо впровадження технології блокчейн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР підготує для України законопроект щодо впровадження технології блокчейн

Фінтех і Картки
387
У Києві відбулося перше засідання представників Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та робочої групи експертів з розробки законопроекту про впровадження та стимулювання розвитку технології блокчейн на національному рівні.
Про це повідомив радник голови Агентства електронного управління України Костянтин Ярмоленко на своїй сторінці в Facebook.
В першу чергу була визначена необхідність введення у нормативне поле понять «блокчейн», «криптовалюта», «майнінг», «смарт-контракт», «токен/токенізация» і «ICO».
«Сама по собі технологія блокчейн взагалі не потребує регулювання, але визначити поняття потрібно», — заявив заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.
У свою чергу, перший заступник Агентства електронного управління України Олексій Вискуб зазначив, що впровадження технології блокчейн повинно проводитися паралельно з реформами eGov і відповідати принципу «digital by default».
Очікується, що законопроект буде підготовлений протягом двох місяців, після чого його представлять Верховній Раді на розгляд.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас