Як медична реформа в Україні позначиться на автомобілістах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як медична реформа в Україні позначиться на автомобілістах

Казна та Політика
2965
Верховна Рада дала «зелене світло» медичній реформі. За Закон «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» проголосували 240 депутатів при мінімально необхідних 226.
Звичайно, медична реформа позначиться на кожному українцеві. Мабуть, найбільш важлива зміна – запровадження платних медичних послуг.
При цьому перелік базових безкоштовних послуг залишиться. Планувалося також ввести часткову оплату за окремі медичні процедури, однак це положення поки що депутати не підтримали.
Для автомобілістів України важливим є той факт, що екстрена медична допомога залишиться безкоштовною. Вона входить у гарантований державою пакет послуг. Це важливо, наприклад, при ДТП – за послуги лікарів «швидкої допомоги» і лікування в реанімації платити не доведеться.
Разом з тим, спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога стане платною. Тобто, за лікування при реабілітації після того ж ДТП потрібно буде платити. Втім, всі ми прекрасно розуміємо, що вони і зараз далеко не завжди безкоштовні. В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун підрахувала, що зараз українці і так оплачують 97% медичних послуг.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас