АМКУ дозволив Glenсore увійти в капітал МГЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив Glenсore увійти в капітал МГЗ

Фондовий ринок
241
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив сировинному трейдеру Glenсore придбати частку в статутному капіталі ТОВ “Миколаївський глиноземний завод” (МГЗ, Галицинове Миколаївської обл.) і трьох інших українських компаній, підконтрольних Об’єднаній компанії (ОК) “Російський алюміній” (“Русал”, РФ).
“З огляду на те, що заявлені концентрації не призводять до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, АМКУ надав відповідні дозволи”, – йдеться в повідомленні антимонопольного відомства в середу.
Згідно з ним, надано дозвіл на концентрацію, в результаті яких група Glenсore увійде в капітал ТОВ “Компанія “Алюміній України” і “Гуардон Україна”(обидва – Київ), безпосередньо володіють відповідно 13,96% і 86,04% частками в МГЗ.
Згідно з Держреєстром, в свою чергу, прямими власниками цих київських ТОВ виступають офшорні компанії з Аруби “Гордана Холдінгс А.В.В.” і “Гандель Інтернешнл А.В.В.”, а кінцевим бенефіціаром вказаний російський бізнесмен, президент “РусАлу” Олег Дерипаска, підозрюваний Службою безпеки України в знищенні Запорізького алюмінієвого комбінату (ЗАлК) в інтересах конкурентів з Росії.
Крім цього, АМКУ дозволив Glenсore придбати частку і в ТОВ “Охорона МГЗ” (Галицинове Миколаївської обл.), в якому зараз 99% належить МГЗ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас