Експерти розповіли чому долар буде рости до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли чому долар буде рости до кінця року

Світ
3258
Минулого тижня Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) зробило прогноз до 2020 року середньорічного курсу національної валюти України по відношенню до долара США. З даного прогнозу випливає, що МЕРТ очікує досягнення рівня 27,90 грн за дол. США. Фінансові аналітики ГК TeleTrade поділилися своєю думкою в цій ситуації:
Сергій Шевчук, фінансовий експерт ГК TeleTrade висловив свої думки про майбутнє нацвалюти:
“Як стверджує експерт, економіка країни і тим більше курсоутворення національної валюти потрапляє під вплив циклічних коливань. Як показує практика, навесні-влітку єкономіка нашої країни зростає і гривня зміцнюється по відношенню до інших іноземних валют, а ось в період осінь-зима все навпаки – гривня слабшає, економіка падає. Нагадаю, що як тільки почалася осінь наша нацвалюта здала свої позиції по відношенню до долара США майже на 5%. Ослаблення української гривні викликане, по-перше, підготовкою до зимового періоду, адже нам необхідно купувати сировину для опалення за кордоном і розраховуватися доларами. По-друге, уряду потрібно до кінця 2017 року погасити частину заборгованості перед зовнішніми кредиторами. Ці причини викликають зростання попиту на іноземні валюти (у тому числі долара США), а це безпосередньо впливає на її зростання щодо гривні.
З початку вересня і по сьогодні я бачу таку цікаву тенденцію – нацвалюта нашої країни практично щотижня падає в середньому на 20-30 копійок. Я вважаю, що це буде далі тривати до кінця року і в жовтні ми побачимо курс гривні до долара на рівні 27,25, в листопаді – 28,30, а в грудні на рівні 29,40 грн/дол”.
Експерти розповіли чому долар буде рости до кінця року
Колега С.Шевчука, фінансовий аналітик Богдан Терзі думає, що нацвалюта знизиться ще сильніше:
Експерти розповіли чому долар буде рости до кінця року
“Я підтримую свого колегу Сергія в тому, що українській гривні тільки одна дорога. Але, вважаю його прогноз досить оптимістичним. Циклічний характер курсового коливання нацвалюти України – це факт і її ослаблення неминуче. Про це свідчить головний ринковий закон – закон попиту і пропозиції. Самі українці налаштовані на зниження гривні по відношенню до долара США. Зараз поясню чому! 28 вересня 2017 року Національний банк України оголосив про аукціонний продаж майже 36,5 мільйона дол. США. Ринок дуже швидко викупив даний обсяг в середньому за ціною 26,51 грн / дол. США. При тому, що в обмінних пунктах він торгувався в межах 26,00 грн / дол. США. Це свідчить, що ринок готовий купувати за вищими цінами ніж в обмінниках через високий попит. Варто зауважити, що 4 жовтня НБУ ще раз розмістив 100 мільйонів доларів на таких же умовах. Дану суму ринок розкупив в середньому за ціною більше 27,00 гривень за американський долар. Я можу зробити тільки один висновок, що ринок налаштований на зниження української гривні і я чекаю ще більшого зростання долара проти гривні. Я вважаю, що до кінця 2017 роки ми зможемо купувати долар за 30,50 гривень”.
За матеріалами:
TeleTrade
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас