Біткойн не виконує функції традиційної валюти - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткойн не виконує функції традиційної валюти - експерти

Фінтех і Картки
626
Голова ради директорів і колишній президент Німецького федерального банку Аксель Вебер поповнив список скептиків, які не вірять у майбутнє біткойна й інших криптовалют. За словами Вебера, йому як представнику центробанку складно сприймати біткойн всерйоз.
Голова ради директорів UBS Аксель Вебер в минулому очолював Бундесбанк, і саме цей факт заважає йому дивитися на криптовалютний бум без скепсису. «У будь-якої валюти є важливі функції – її використовують як засіб платежу, її приймають всюди, використовують як засіб накопичення і як валюту транзакції. У біткойна є тільки остання функція», – пояснив свою точку зору Вебер на конференції, організованій Швейцарським інститутом фінансів. Його слова наводить Reuters.
Як і багато відомих банкірів, Вебер критикує криптовалюти, але підтримує технологію блокчейна, що лежить в їх основі. Голова ради директорів UBS впевнений, що скоро розподілені реєстри отримають широке поширення.
Поки головним критиком криптовалют з Уолл-Стріт залишається глава JPMorgan Chase Джеймі Даймон, який порівнює розквіт біткойна з тюльпановою лихоманкою. Своєю заявою Даймон обвалив вартість популярної криптовалюти, але незабаром курс біткойна відновився.
Ще один лідер з Уолл-Стріт – глава інвестиційного банку Goldman Sachs Ллойд Бланкфейн – займає нейтральну позицію. Він поки не визначився зі своїми поглядами на криптовалюти, але допускає, що скепсис не обґрунтований. Нещодавно Бланкфейн зазначив, що поява паперових грошей в минулому теж здалася багатьом сумнівною ініціативою, адже в ходу тоді було золото.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас