В Україні збираються скоротити кілька сотень чиновників в рамках реформи держуправління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні збираються скоротити кілька сотень чиновників в рамках реформи держуправління

Казна та Політика
614
Черговий етап реформи державного управління передбачає набір тисячі співробітників у нові директорати пілотних міністерств, а також скорочення щонайменше кількох сотень державних службовців, які працюють у міністерствах.
Про це в інтерв’ю ZN.UA розповів міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко.
“У прийнятому 1 травня рішенні ми заклали скорочення не менше 5% від діючої чисельності (діюча чисельність – близько 8 тис. осіб). Я вважаю, що за результатами року ми можемо вийти на набагато більший відсоток скорочень”, – зазначив він.
За словами Саєнка, реформа не має глобальної мети зменшити бюрократичний апарат – більш важливим йому здається завдання розібратися і змінити завдання та механізми роботи апарату.
“Зараз в апаратах, особливо в допоміжних функціях, є великий резерв для оптимізації. Більш чіткі показники ми матимемо до кінця 2018-го”, – сказав він.
Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів має намір набрати на конкурсній основі близько 900 держслужбовців, які будуть працювати в 40-50 нових директоратах реформованих міністерств. Директорати повинні будуть скласти основу нової структури Міністерства.
Глава Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко заявляв, що заробітна плата 1 тис. нових реформаторів у міністерствах, яких планується залучити на державну службу, становитиме від 50 тис. грн.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас