Євросоюз має намір посилити покарання за злочини, пов'язані з криптовалютами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз має намір посилити покарання за злочини, пов'язані з криптовалютами

Фінтех і Картки
388
Європейська Комісія готується розробити нові заходи покарання за пов’язані з криптовалютами кіберзлочини. Про це пише CoinDesk.
Як зазначає видання, в нещодавньому прес-релізі виконавчий орган Європейського Союзу повідомив про те, що незабаром буде представлена ​​нова директива щодо протидії кіберзлочинності. Також мова йде про створення Європейського агентства з кібербезпеки, на яке буде покладено це завдання.
В цілому, Єврокомісія пропонує посилити заходи покарання за причетність до кіберзлочинів, включаючи кіберздирство. Приводом для такого рішення стало поширення вірусів-вимагачів у європейському регіоні і за кордоном.
“Запропонована директива покликана розширити можливості правоохоронних органів у боротьбі з кіберзлочинністю шляхом включення в класифікацію злочинів, пов’язаних з інформаційними системами, сферу платіжних операцій з криптовалютами”, – зазначили представники Єврокомісії.
Документи з відкритих джерел вказують на те, що можливі зміни правових норм можуть торкнутися не тільки кіберздирників.
В окремому офіційному релізі про “шахрайство з безготівковими платежами” йдеться, що існуюча нормативно-правова база не забезпечує належний рівень протидії технологічним злочинам.
“Існуючі правила протидії шахрайству з безготівковими платежами викладені в Рамковому Рішенні Європейської Ради 2001/413/JHA від 2001 року. Очевидно, що ці правові норми більше не відображають об’єктивну реальність і неефективні проти нових викликів і сучасних технологій, зокрема – цифрових валют і мобільних платежів”, – сказано в документі.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас