Розпочала роботу Українська асоціація платіжних систем («УАПС») — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розпочала роботу Українська асоціація платіжних систем («УАПС»)

Фінтех і Картки
659
Керівництво Української асоціації платіжних сисем повідомляє про початок роботи. Асоціація є добровільним недержавним некомерційним неприбутковим об’єднанням, створеним заради розвитку платіжної інфракструктури в Україні. Наразі Асоціація активно набирає учасників та веде підтовочу діяльніть для активної роботи з державними і недержавними структурами та організаціями.
Мета створення і роботи асоціації:
•Об’єднання платіжних організацій, учасників платіжних систем та операторів платіжної інфраструктури.
•Всебічне сприяння розвитку зручних та безпечних платіжних інструментів і сервісів в Україні, які використовуються фінансовими установами.
•Створення необхідних законодавчих та операційних передумов використання усіх доступних і актуальних у світі платіжних інструментів і технологій при наданні фінансових послуг та дотриманя порядку їх використання.
Ефективна інтеграція української фінансової системи у світову – питання, яке часто ігнорують, що лише збільшує його актуальність з року в рік. Треба розуміти, що для роботи того ж PayPal, Apple Pay та ін. потрібне законодавче регулювання їх роботи. Для його створення необхідні місяці розробки у профільних комітетах, що, у свою чергу, потребує конструктивних пропозицій з боку бізнесу. Наша мета якраз і полягає у тому, щоб створити цей діалог.
Антоніна Мурашко, віце-президент UAPS
Головними завданнями Асоціації є:
•Вдосконалення взаємодії недержавного та державного секторів з питань протидії платіжним та іншим фінансовим правопорушенням;
•Розробка, впровадження та експлуатація програмних продуктів, проектів для спільного використання та реалізації підрозділами правоохоронних органів, прокуратури та інших державних органів, членами Асоціації та іншими учасниками платіжних систем, платіжними установами, платіжними системами, системами переказу коштів, іншими учасниками фінансового ринку, Національним банком України тощо.
У планах UAPS приймати участь у формуванні законодавчої і нормативної основи у взаємодії з іншими державними органами. Це забезпечить можливість усім учасникам та членам Асоціації розбудовувати безпечну інфраструктуру для використання платіжних інструментів та підвищувати прибутковість власного бізнесу. Споживачі платіжних послуг при цьому зможуть у повній мірі використовувати платіжні інструменти для розрахунків в Україні та за її межами. Наразі Українська Асоціація платіжних систем активно залучає до співпраці нових учасників.
За додатковою інформацією про діяльність Асоціації Ви можете звернутися, написавши на електронну адресу: info@uaps.com.ua
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас