Кабмін вирішив перераховувати "газзбутам" 2,5% маржі від постачання газу населенню виключно "живими" грошима — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив перераховувати "газзбутам" 2,5% маржі від постачання газу населенню виключно "живими" грошима

Казна та Політика
207
Кабінет міністрів України встановив механізм, при якому постачальники газу населенню в рамках механізму спеціальних зобов’язань (PSO, “газзбути”) будуть отримувати зі спеціальних рахунків на звичайні розподільчі рахунки належні їм 2,5% маржі виключно “живими” грошима.
Відповідна норма закріплена постановою Кабміну №667 від 23 серпня, напередодні оприлюдненою на урядовому веб-порталі.
Документ передбачає, що при розрахунку нормативу перерахування коштів “газзбуту” буде застосовуватися спеціальний поправочний коефіцієнт, що залежить від того, яка частина поставленого минулого місяця газу покривалася субсидіями.
Так, при покритті субсидіями 50% вартості поставленого населенню газу, “газзбути” зможуть отримати на свої розподільчі рахунки 5% від загальної суми “живих” грошей, що надійшли, а при покритті пільгами 80% вартості – 12,5% від “живих” грошей, що надійшли.
Як повідомлялося, з аналогічною ініціативою Міністерство економічного розвитку і торгівлі України виходило ще в червні, проте тоді документ був розкритикований і відкликаний.
Підприємства групи “РГК” за період з квітня 2016 року по квітень 2017 року реалізували населенню газ загальною вартістю 48,697 млрд грн. З цієї суми 32,56 млрд грн було покрито за рахунок субсидій і пільг, що становить 66,9% від загальної вартості поставленого населенню газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас