Мінфін має намір замінити поштові повідомлення на електронні у взаємодії ДФС та великих платників податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін має намір замінити поштові повідомлення на електронні у взаємодії ДФС та великих платників податків

Казна та Політика
114
Міністерство фінансів України пропонує замінити поштові повідомлення електронними з використанням електронного цифрового підпису у взаємодії Державної фіскальної служби (ДФС) та великих платників податків.
Відповідний проект наказу опубліковано на сайті відомства 18 серпня.
У разі набрання чинності наказу ДФС буде повідомляти платників про внесення їх до реєстру великих платників податків через інтернет. У свою чергу платники податків також будуть повідомляти контролюючий орган про зміну основного місця обліку або реорганізацію через електронні повідомлення замість поштових.
Як повідомлялося, реєстр великих платників податків на 2017 рік містить 2512 позицій. З 1 січня 2017 року, згідно зі змінами до Податкового кодексу, великим платником податків вважається юридична особа або постійне представництво нерезидента на території України, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири роки послідовних податкових (звітних) кварталів перевищує 1 млрд грн (замість 500 млн грн) або загальна сума платежів, сплачених до державного бюджету України за такий самий період, перевищує 20 млн грн замість попередніх 12 млн грн.
Таким чином, реєстр великих платників податків на 2017 рік містить на 45,6% більше підприємств, ніж в 2016 році, коли в ньому було 1725 позицій.
Найбільші платники податків сплатили з початку року 176,6 млрд грн податків, що на 31 млрд грн, або 21% більше аналогічного періоду минулого року, свідчать дані Офісу великих платників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас