В Україні під Bitcoin напишуть спеціальні закони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні під Bitcoin напишуть спеціальні закони

Фінтех і Картки
3055
Фонд розвитку соціальних інновацій Крипто Русь — незалежний науково-технологічний центр цифрової економіки, заснований KUNA Bitcoin Agency, очолив екс-директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Валерій Огієнко.
Про це повідомив засновник KUNA Bitcoin Agency і біржі криптовалют KUNA Михайло Чобанян. І уточнив, що серед завдань Огієнка буде в тому числі і розробка законодавства під Bitcoin.
«Займемося написанням і адаптацією тих законів, які вже є в Японії, Великобританії, Сінгапурі та інших країнах, які зробили перші кроки в напрямку «легалізації» біткоїна», — зазначив Михайло Чобанян.
За його словами, у фонді будуть прагнути адаптувати законодавство інших країн під українські реалії та займатися питаннями просування своїх напрацювань у законах через Верховну Раду, хоча особливої потреби в узаконенні біткоїна у нинішніх його прихильників немає.
«Фізичним особам і приватним підприємцям і зараз ніщо не заважає працювати з Bitcoin. А якщо узаконити все і запустити на ринок великі компанії, які почнуть придумувати схеми мінімізації податків за допомогою Bitcoin, це може призвести до якихось заборон на Bitcoin. Питання двояке. Тому особливо працювати в цьому напрямку і не хочемо. Але необхідність цього — питання часу», — розповів Чобанян.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас