Зубко назвав причини неприйняття до цього часу законопроекту про житлокомпослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко назвав причини неприйняття до цього часу законопроекту про житлокомпослуги

Казна та Політика
1307
У парламенті досі не ухвалений законопроект “Про житлово-комунальні послуги”, оскільки в даний час споживач платить не тільки за спожиту енергію, але і за втрати при її транспортуванні, а з прийняттям закону в будинках повинні бути встановлені вузли обліку, заявив віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.
Про це повідомляє прес-служба віце-прем’єра.
Ще однією причиною “пробуксовування” закону він називає передбачену в документі передачу будинків з балансу муніципалітетів на баланс громади будинку. “Для муніципалітету це означає, що кошти, які вони витрачають на ремонт житлового фонду, повинні надаватися не ЖЕКам, а жителям. А вже люди самі будуть вирішувати, якого підрядника вибрати. І вони точно проконтролюють, наскільки якісно виконана робота, і отримають гарантію на неї”, – зазначив Г. Зубко.
“Деякі муніципалітети втратять таким чином 300-400 млн грн щорічно. Зрозуміло, їм це не подобається, і вони шукають, як це можна обійти”, – пояснив він.
Віце-прем’єр зазначив, що закон про житлкомуслуги мав бути прийнятий в комплексі з законом “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”. “Саме ці два закони дають нам можливість “створити” в Україні у сфері житлової нерухомості інститут “ефективного власника”. Інші вже прийняті закони з “пакету енергоефективності” покликані дати цьому власнику інструменти впливу на енергоспоживання його житла”, – розповів він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас