Контрактна служба в ЗСУ: зміни за 3 роки (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Контрактна служба в ЗСУ: зміни за 3 роки (інфографіка)

Казна та Політика
11523
З 2014 року, після початку антитерористичної операції на Сході України, ставлення до української армії почало повільно змінюватися. І самі Збройні сили зазнали суттєвої реформи. За три роки кількість військовослужбовців досягла 250 тисяч осіб. Понад 200 тисяч українців відслужили в армії протягом шести хвиль мобілізації.
Про це свідчать дані Центру громадського моніторингу та контролю.
Також з початку року контракт з українською армією уклали понад 14 тисяч українців. Майже тисяча з них стали офіцерами.
За даними Міноборони, сьогодні пересічний контрактник ВСУ отримує 7 тис. грн. Зарплата офіцерів вища і в залежності від звання може досягати 16 тис. грн. При цьому всі, хто служить в зоні АТО, також отримують «бойову» надбавку, підвищення якої відбулося цієї весни за ініціативи Президента України Петра Порошенка.
За словами заступника начальника Генштабу Артура Артеменка, завдяки збільшенню цих надбавок бійці на першій лінії бойового зіткнення отримують в середньому понад 16 000 гривень.
Зазначимо, укласти контракт з ВСУ можуть колишні строковики або військові, призвані по мобілізації, які відслужили не менше 11 місяців. Термін дії контракту – 6 місяців. За бажанням він може бути продовжений ще на півроку або на 3-5 років (залежно від посади). Також можна укласти контракт на «особливий період» (до завершення АТО). В армію беруть як чоловіків (18-60 років), так і жінок (18-50 років). При цьому, всі, хто укладає контракт, отримують одноразову грошову допомогу – 11 тис. грн для рядового військового.
«За 2016 рік і початок 2017 року в армію за контрактом прийшло 86 тис. військовослужбовців, що свідчить про те, що армія стає професійною. Контрактники мотивовані, підготовлені, мають бойовий досвід. І це дозволило нам сьогодні відмовитися від мобілізації», – запевняє міністр оборони Степан Полторак.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас